Trance Healing en het Mediumschap

Trance Healing en het Mediumschap

Trance Healing mediumschap werd een paar honderd jaar geleden al als onderdeel van het dagelijks leven van de indianen uitgevoerd. Deze Healings geschiedde ‘via’ hen en niet ‘door’ hen. In de ‘Spirit World’ zijn helende gidsen en energieën, die via het medium hun energie distribueren. Een metafoor om dit het beste uit te leggen is dat een patiënt de auto is, het medium de gereedschapskist en de helende gids de monteur. De helende energie komt op geen enkel moment vanuit de menselijke energie van de Trance Healer.

Het is een redelijk passieve vorm van Healing. Het medium is verantwoordelijk voor het maken van de link met de helende gids(en), daarna doen zij het werk en verstrekken wat op dat moment nodig is voor de cliënt. Dit is anders dan bijvoorbeeld Reiki. Daar wordt met een vol bewustzijn behandeld en komt de Healing vanuit de energie, of licht, van de behandelaar, oftewel: De helende en opnieuw geactiveerde universele DNA, die in ons allen aanwezig is.

Het is dus niet gek dat de voorgaande en Trance Healers een Indiaan als Healing guide hebben. Evenals de hedendaagse Trance Healers, maar deze hebben steeds vaker ook een Healing guide welke zelf dokter/chirurg is geweest in zijn of haar fysieke bestaan.

Engeland als voorloper in Trance Healing Trance Healing mediumschap.

Vanaf ongeveer 1800 heeft Trance Healing mediumschap zijn intrede gemaakt in Engeland. Er is veel documentatie over dit onderwerp. Harry Edwards was een van de Trance Healing mediums die voor een groei heeft gezorgd voor dit aspect binnen dit prachtige aspect van het mediumschap. Publieke demonstraties waren onderdeel van zijn werk. Dit deed hij vanuit passie en heeft veel mensen geïnspireerd om open te staan voor deze vorm van Healing.

Harry Edwards

Het boek dat Harry Edwards geschreven heeft, is voor iedereen die geen tot weinig kennis van Trance Healing heeft een aanrader om te lezen. Ook het boek dat Gordon Higginson geschreven heeft is een echte aanrader.

Wetenschappelijk onderbouwd.

Hoewel, in alle eerlijkheid, er geen garanties op genezing zijn of gegeven kunnen worden, is het percentage ‘succesvolle Healings’ groter dan het percentage dat faalt. In Engeland is er altijd een wetenschappelijke onderbouwing vanuit voorgaande en lopende onderzoeken. Dit maakt het mede mogelijk dat het niveau van mediumschap, in het algemeen, zo hoog ligt.

In Engeland hanteert men een hoge norm. Het gaat om bewijs en niet een vage boodschap noch conclusie. Dit is tevens de rede waarom ik elke keer over Engeland begin. Ik beoefen (en train nog steeds) dit vak vanuit hoog respect. En mijn leerproces IS de Engelse methode. Er is daar qua Healing zoveel bewezen, dat sinds 1975 Trance Healers welkom zijn in ziekenhuizen en er zelfs samenwerkingsverbanden zijn men doctoren als het om diagnoses gaat.

Healing: Fysiek, mentaal en emotioneel en spiritueel.

Het ligt voor de hand, als leek misschien, dat men bij Trance Healing mediumschap alleen het fysieke probleem aanpakt. Maar de mentale problemen (migraine, trauma’s, depressie, ADD) zijn eveneens onderdeel van deze vorm van Healing. Onthoud goed dat de patiënt krijgt wat men nodig heeft. Healing werkt dus ook op emotioneel, mentaal vlak. Een stelling vanuit de Trance Healing luidt dat vele klachten en/of ziektes ontstaan vanuit de mind. Een Healing voor je onderrug houdt niet automatisch in dat de handen of Healing plaatsvind op de desbetreffende pijnplek. De ‘Spirit World’ behandeld niet de symptomen, maar de oorzaak. Bij problemen aan de onderrug kun je dus een Healing op emotioneel vlak krijgen waardoor de rugklachten verdwijnen.

Wanneer Trance Healing ?

Het korte antwoord is: alles waarbij het menselijk lichaam fysiek of mentaal ongenoegen ervaart. Het lange antwoord is namelijk een lijst met aandoeningen die bij de medici bekend staan. Voorkomen is beter dan genezen. Of je nu wel of geen ‘gelover’ bent van deze vorm van Healing: Het kan nooit kwaad, nietwaar? Het werkt toch wel, je hoeft er dus niet in te geloven. Velen komen voor Healing als er niets meer vanuit het reguliere circuit lijkt te werken. Dus ook gevallen waar geen diagnose vast te stellen was en de patiënt er maar mee moet leren leven. Een goede Trance Healer geeft GEEN garanties. Dit met name om valse hoop de kop in te drukken. Niet elke patiënt is te genezen.

Trance Healing mediumschap op vele vlakken inzetbaar.

Met name degene waarbij de levensduur niet meer van lange duur is. Maar ook in die gevallen zijn er geverifieerde verhalen dat de Healing hen rust heeft gegeven en men klaar was om over te gaan. Trance Healing mediumschap heeft op vele vlakken mooie bewezen resultaten geleverd. Variërend van het verdwijnen van tumoren tot aan trauma’s waardoor de levenskwaliteit weer toenam. Ook genezingen van reuma, artritus, Parkinson, Aids en kanker staan op de lijst. Maar ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat er geen garanties zijn noch gegeven mogen worden!

Een vaak gebruikte uitdrukking vanuit het mediumschap luidt: Men krijgt wat men nodig heeft, niet wat men wil. Een uitdrukking die dus ook voor Trance Healing geldt. Healing vindt fysiek plaats of vanaf afstand en is ook toepasbaar op huisdieren.

Bron : Stefan Hogendoorn.