Over mij

Over mij

Ik ben Ank de Groot, geboren in het jaar 1964 als één van een tweeling. Ik ben getrouwd en heb twee fantastische dochters. Ik woon samen met mijn gezin in De Bollenstreek. Sinds 1998 begeleid ik mensen met hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling, dit ontstond toen ik in dat jaar Reiki behandelingen ging geven. Ik ben daarna me steeds meer gaan scholen door het volgen van opleidingen op dat gebied. Nog steeds volg ik ieder jaar 1 of meerdere trainingen om nieuwe kennis op te doen. Een andere passie in mijn leven is wandelen, tekenen en schilderen.

Kort over mijn eigen persoonlijke ontwikkeling:

Toen ik twintig jaar was ben ik na het overlijden van mijn vader yoga gaan doen om meer tot rust te komen. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe yoga docente nadat mijn dochters geboren waren kwam ik in aanraking met een yoga docente die ook Reiki beoefende en cursussen gaf. Ik heb toen een cursus Reiki gedaan en werd me steeds bewuster van hetgeen er in en om mij heen gebeurde. Door meditatie, yoga en vooral mezelf behandelen met Reiki ging het mentaal en emotioneel steeds beter met me. Ik werd me ook bewust dat ik vaak situaties aan voelde komen en al wist. Ook onderging ik persoonlijke sessies om mijn onverwerkte en onverklaarbare emoties uit te werken en te helen.

Nadat ik in opleiding was geweest tot Reikimaster, kwam ik in aanraking met familie opstellingen. Daar kwam ik erachter dat op onbewust niveau zich vaak meer afspeelt dan hetgeen we bewust zijn. Door de opstellingen waarbij ik mijn vader opstelde kwamen er veel emoties los en kon ik mijn onverwerkte en onafgemaakte relatie met mijn vader helen. De opleiding familie opstellingen heb ik samen met mijn tweelingzus gedaan. Dit gaf nog meer verdieping in mezelf; mede door het toestaan van ongeuite emoties en door dit samen met haar te doen.

De bewustwording over de tijd na het overlijden van mijn vader doet mij nu pas beseffen hoe belangrijk hulp tijdens een rouwproces is. Bij mij heeft het een tijd geduurd voordat ik hulp zocht en vroeg, mede doordat het nog niet zo bekend was. Vooral de familie opstellingen en het mediumschap heeft mij erg geholpen.

Het mediumschap : is niet iets wat je aan en uit zet, het is een bepaalde manier van leven dat in je zit. Daarmee wordt je geboren of ben je al voor je geboorte. Het is veel omvattend dat niet in een paar zinnen te beschrijven is. Ik kan hier velen verhalen over vertellen…..

Het geeft mij bijzonder veel voldoening dat ik mensen mag begeleiden niet alleen op een bewust niveau maar ook op diep onbewust niveau, dat het denken overstijgt. Dat inzicht, liefde en heling brengt.

Vanaf 1998 tot nu praktiseer ik al Reiki, Reiki heeft mij al heel veel heling en rust gebracht. Reiki I (1998), II (1999) en de opleiding tot Reiki Master (2004) van Usui Shiki Ryoho van het Usui System of Natural Healing.

De Opleiding Familie Opstellingen volgens de Methode van Bert Hellinger heb ik in 2007 afgerond. Dit is een ontzettend groot geschenk geweest en prachtig om mee te werken.

Ik ben vanaf 2010 al bezig met het Mediumschap en intuïtie, Trance en Fysiek mediumschap en Trance Healing. Ik volg ieder jaar 2 trainingen en iedere week een avond. Dit doe ik bij Engelse mediums die aangesloten zijn bij het Arthur Findlay College in Engeland.

In 2018 en 2019 heb ik de opleiding Counseling (gesprekstherapie) en Counseling bij depressie en rouw gevolgd, dit vind ik een mooie aanvulling voor als ik mensen op een medium consult krijg.

In mei 2022 heb ik met heel veel plezier de opleiding Hypnose Coach afgerond, communicatie met het onderbewustzijn om in het hier en nu helderheid en heling te krijgen.

“De waarde van het leven vindt zijn essentie in de liefdevolle verbinding tussen twee mensen. “

– © Ank de Groot –