Ank

Ank

“De waarde van het leven vindt zijn essentie in de liefdevolle verbinding tussen twee mensen. “

– © Ank de Groot –

 

Welkom op mijn website.

Ik ben Ank de Groot, geboren in het jaar 1964 als één van een tweeling. Ik ben getrouwd en heb twee fantastische dochters. Ik woon samen met mijn gezin in De Bollenstreek. Mijn passie voor tekenen en voornamelijk schilderen heb ik al van kinds af aan ik kom namelijk uit een zeer creatieve familie waar kunstschilders in voorkomen.

Toen ik twintig jaar was ben ik na het overlijden van mijn vader yoga gaan doen om meer tot rust te komen. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe yoga docente nadat mijn dochters geboren waren kwam ik in aanraking met een yoga docente die ook Reiki beoefende en cursussen gaf. Ik heb toen een cursus Reiki gedaan en werd me steeds bewuster van hetgeen er in en om mij heen gebeurde. Ik werd me bewust dat ik ontzettend gevoelig was en ook de pijn van anderen voelde. Door meditatie, yoga en vooral mezelf behandelen met Reiki ging het mentaal en emotioneel steeds beter met me. Ik werd me ook bewust dat ik vaak situaties aan voelde komen en al wist. Ook onderging ik persoonlijke sessies om mijn onverwerkte en onverklaarbare emoties uit te werken en te helen. Als ik mediteerde voelde ik vaak de energie in en om mijn lichaam heen veranderen. Ik voelde me dan emotioneel worden, maar dat voelde heel liefdevol en goed.

Nadat ik in opleiding was geweest tot Reikimaster, kwam ik in aanraking met familie opstellingen. Daar kwam ik erachter dat op onbewust niveau zich vaak meer afspeelt dan hetgeen we bewust zijn. Door de opstellingen waarbij ik mijn vader opstelde kwamen er veel emoties los en kon ik mijn onverwerkte en onafgemaakte relatie met mijn vader helen. Het voelt opgeruimd en steeds vrijer in mij. Samen met mijn tweelingzus heb ik de opleiding familie opstellingen gedaan. Dit gaf nog meer verdieping in mezelf; het toestaan van onze emoties en het zien van elkaars verdriet en het uiten daarvan was ook een grote stap in mijn leven.

Ik kwam erachter dat het deel van mij dat gestopt was met leven er weer mocht zijn. Stapje voor stapje kon ik steeds meer leven met liefde voor mezelf en voor de ander. Door mijn mediumschap trainingen voel ik steeds meer dat er liefdevolle steun is, steun vanuit de andere wereld.

Mijn bewustwording over de tijd na het overlijden van mijn vader doet mij nu pas beseffen hoe belangrijk hulp tijdens een rouwproces is. Bij mij heeft het een tijd geduurd voordat ik hulp zocht en vroeg, mede doordat het nog niet zo bekend was. Achteraf was het misschien wel raadzaam geweest dit eerder te doen. Ook al zijn de afgelopen 30 jaar een grote reis terug naar mezelf geweest, zou meer begeleiding daarbij het pad heel wat makkelijker en sneller hebben doen verlopen. Er blijft nog veel binnen mij te verkennen, maar daar heb ik nog mijn hele leven de tijd  voor. Het leven wordt steeds aangenamer, vrijer, liefdevoller en rijker.

Mede door hetgeen ik zelf heb meegemaakt ben ik ook de cursus counseling (gesprekstherapie) en counseling bij depressie en rouw gaan doen.

Nu help ik de ander een stap te nemen, als de weg iets vervaagt. Het geeft mij bijzonder veel voldoening en ik heb ook het gevoel dat dit mijn taak is hier op aarde. En dit alles door zelf die weg te bewandelen en bewandeld te hebben. Opdat ik het pad lichter mag maken op een diep onbewust niveau, dat het denken overstijgt. Dat inzicht, liefde en heling brengt.

 

 

Opleidingen/trainingen en cursussen :

2019   Counseling bij depressie en rouw (Civas).

2018   Counseling (Civas).

2018   Trance Healing bij de Zwanenhof, met Jackie Wright.

2018   Demonstrating Mediumschap ’18”,  bij de Zwanenhof, met Andy Byng & Philip Dykes.

2017   Trance Healing & its Development bij de Zwanenhof, met Jackie Wright and David Schiesser.

2017   Trance en Fysiek Mediumschap, Academie voor mediumschap met Scott Milligan.

2016   Mediamieke training bij de Zwanenhof, met James van Praagh & Lynn Probert.

2016   Workshop Geld Verdienen met je roeping met Hylke Bonnema.

2016   Trance en Fysiek Mediumschap, Academie voor mediumschap met Scott Milligan.

2015   “The Voice of the Soul” bij de Zwanenhof, met leraren Brian Robertson and Simon James.

2014   Intuïtieve en mediamieke Ontwikkeling bij de Zwanenhof, met Mavis Pittila.

2014   Trance en Fysiek Mediumschap, Academie voor mediumschap met Scott Milligan.

2013   Mediamieke training bij de Zwanenhof, Zenderen met Sharon Harvey.

2013 en 2014  Trance weekend bij Jitske Kuijer.

2012   Opleiding Mediumschap en Intuïtie, C.S.P.O. Dicht-ter-bij in Boskoop. Leraren Yvo Laurens Manus en Matthijs de Leng.

2010  A week at The Arthur Findlay College with Maureen Murnan.

2010  Workshop Mediumschap aan de Academie voor mediumschap.

2007  Training Familie Opstellingen volgens de Methode van Bert Hellinger.

2004  Opleiding Reiki Master Usui Shiki Ryoho van het Usui System of Natural Healing.

2001   Touch for Health.

1998   Reiki I  Usui Shiki Ryoho van het Usui System of Natural Healing.

1999   Reiki II Usui Shiki Ryoho van het Usui System of Natural Healing.

 

 

Kunst van Ank  :

//galerieankdegroot.exto.nl/